Expositie in Galerie Bont en Blauw

Expositie in Galerie Bont en Blauw

 

Wij verheugen ons te mogen aankondigen dat we zowel schilderijen als beelden exposeren van Piet Schoenmakers! De werken die hij tot het laatst maakte kunt u van 9 oktober tot en met 20 november bezichtigen in onze galerie Bont en Blauw, Vlasstraat 30, 6093 EG Heythuysen T (0475) 440410.

 

schermafbeelding-2016-10-04-om-20-56-14In onze zorgvuldige selectie van de werken uit de latere periode van Piet Schoenmakers is de lijn als rode draad goed te herkennen, maar ook zijn veelzijdigheid als kunstenaar. Grote werken met een duidelijk gekadreerd lijnenspel trekken de toeschouwer binnen in een bijna bovenaardse oneindigheid, waarin hij zou kunnen verdwalen. Alsof Piet in zijn latere werk een poort schilderde naar de gene zijde. Levendig kleurgebruik en zijn spontane schilderwijze zijn ook in de late werken onmiskenbaar te herkennen. De beelden laten Schoenmakers’ talent zien om op eigenzinnige wijze uiterst gestileerd vorm te geven aan mensfiguren. Piet werkte door tot kort voor zijn dood en was een kunstenaar in hart en nieren: ‘Ademen en kunstwerken maken is voor mij hetzelfde; het is leven.’

Wij nodigen u van harte uit om diep in Schoenmakers’ werk te duiken en de oneindigheid te ontdekken!

Hartelijke groet,
Mieke en Nic Wilms

1 gedachte over “Expositie in Galerie Bont en Blauw”

  1. Geachte Mieke en Nic Wilms,
    U kunt mij helpen. Dit is een vraag/verzoek, geen reactie op uw tentoonstelling. Ik maak namens de stichting Open Monumentendag Roermond die in 2017 25 jaar bestaat een handzaam jubileumboekje met afbeeldingen en teksten over 32 beelden in de binnenstad van Roermond met ook een wandel-fietsroute door de stad.In dat boekje wil ik een afbeelding van een beeld van Piet Schoenmakers opnemen (de Jo Hanssen(bank)in het stadspark de Karthuis. IK wil graag toestemming van de nabestaanden van Piet Schoenmakers om een afbeelding te mogen plaatsen plus hun toezegging dat ze daar geen vergoeding voor vragen omdat het boekje geen commercieel doel heeft en gratis of voor een hele kleine prijs wordt verspreid (1500 exemplaren). Ik heb al tweemaal een uitgebreid verhaal hierover geschreven op een contactformulier van de Stichting Piet Schoemamers, maar ik hoor niets van hen en ik ken ook geen persoon die namens de familie of de stichting spreekt. Kunnen jullie mij verder helpen? Ik wil daar ook niet de weduwe van Piet mee lastig vallen.
    Met dank voor uw moetite. Met vriendelijke groet, Frans Lutters

Een reactie plaatsen

This site is protected by Comment SPAM Wiper.