Kunstroute Beesel

Kunstroute Beesel

De Stichting Beesels Keramisch Erfgoed en de Stichting Piet Schoenmakers tonen tijdens de Kunstroute in Beesel op zondag 6 oktober werk van de Roermondse kunstenaar Piet Schoenmakers in de Sint Gertrudiskerk. Lange tijd leidde hij het kunstatelier van Sint Joris in Beesel en heeft hij daarmee een belangrijke bijdrage geleverd aan het keramisch erfgoed in Beesel.

Dit jaar is het 100 jaar geleden dat de Roermondse  kunstenaar Piet Schoenmakers werd geboren. Te zien zijn o.a. schetsontwerpen van monumentale kunstwerken, beelden en siervoorwerpen. Bijzonder is een glasmoza├»ek van zijn hand, een voorstelling van de heilige Barbara. SBKE heeft dit werk kunnen verwerven van OCMW Maasmechelen. Tevens is er is een videopresentatie over de kunstenaar en zijn werk.

Rondleidingen

In Beesel zijn een aantal monumentale kunstwerken van de hand van Piet Schoenmakers te bewonderen. Tijdens de kunstroute kunt je deelnemen aan een korte informatieve rondleiding langs enkele van deze kunstwerken ( 12.30 u., 14.00 u. en 15.30 u.).

This site is protected by Comment SPAM Wiper.